Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Orvos válaszol: Újabb és újabb bajok jelentkeznek

Nyomtatás Szerző : dátum : 2021-08-04 kommentek : (0)

Tisztelt Doktor úr!

Makacs ideggyulladásom van a bal csípőből, de vannak másfelé is ízületi fájdalmaim. Volt már infarktusom is sajnos. Magas vérnyomás, pajzsmirigy-alulműködés miatt gyógyszert szedek. Egyre kilátástalanabbnak érzem a helyzetem a szokásos kezelések mellett, úgy látom, hogy hiába kapok gyógyszereket egy-egy betegségre, egyre újabb bajok jelennek meg. Ilyen helyzetben van még javaslata az alternatívára?

Kedves Hölgyem!

A természetes gyógymódokban az a szép, hogy módszerei számában többszöröse a konzervatív orvoslás által bevethető módszereknek, és gyakorlatilag nem létezik olyan állapot, betegség, ahol valamilyen természetes módszert ne lehetne jó reménnyel alkalmazni. Senkit nem lehet elhanyagolni, mondván, erre a bajra a tudomány egyelőre nem kínál megoldásokat, meg kell várni, hogy ilyen vizsgálatokat valamikor végezzenek. Ha nincs más megoldás, csupán természetgyógyászati, akkor körültekintően ezek a módszerek is alkalmazhatók, mert remélni lehet, hogy a szelíd módszerek is hozzájárulnak bizonyos betegségek eredményes kezeléséhez.

Általános szabály, hogy mindig azok a működéseink javíthatók a természetgyógyászattal, amelyek még nem jutottak el a teljes leépülés vagy hegesedés stádiumába. A gyulladás aktív szakasza reményteljes, így az ön csípő és más ízületi fájdalmai is vélhetően kezelhetők: diétával, neurálterápiával, akupunktúrával. A gyulladás egy idő után tökreteszi a megtámadott szövetet, és akkor már csak a konzervatív orvoslás gyógyszeres szemléletével lehetünk eredményesek. Ilyen az ön pajzsmirigyműködése, ahol vélhetően a hormonpótlás nem hagyható el már többé az élete során, hiszen akkor ön sokkal betegebb lenne. Ugyancsak idetartozik a lezajlott infarktussal fémjelzett érrendszeri állapota, mely nyilvánvalóan meszesedést, az érfalak belső felszínének károsodását jelenti. Nem szabad, hogy a vérnyomása megemelkedjen, mert az az életét veszélyeztető állapotot hozhatna, ezért a gyógyszer talán itt is fontos. Persze sokat elérhet a testsúlya normalizálásával (ha van túlsúlya) és az életmódja változtatásával.

A gyógyszerek elhagyása kényes téma. Javaslom, hogy ezzel egyedül semmiképp ne kísérletezzen. A gyógyszert csak akkor szabad elhagyni, ha azzal veszélyhelyzet biztosan nem áll elő, és a megoldás kézenfekvően megvan az alternatíva oldalán. Mindent meg kell azonban tegyen, hogy a szervezete a legtöbbet regenerálódjon, a gyulladások megszűnjenek, a feleslegeit kiürítse, a bélflóráját rendezze, a meglevő funkciókat a lehető leginkább támogassa természetes anyagokkal és módszerekkel. Ezek együttes megléte esetén van reménye, hogy kikerülhet az egyre újabb bajok és gyógyszerek ördögi köréből. Egy ilyen bonyolult előzmény után már feltétlenül orvosi vezetésre van szüksége, ha ilyen nem áll rendelkezésre, akkor bizony lecsökken a lehetőségek száma.

Összességében azt mondhatom önnek, hogy az ilyen állapotban is még sok remény van, de azt mindig tudomásul kell venni, hogy a korunk és betegségeink számának növekedésével egyre nagyobb energiákat, egyre komolyabban kell invesztálni a természetes módszerek mentén való javulásba és megelőzésbe. A természetes állapot ugyanis nem az, mint ahogyan sok csodálkozó betegtől hallom: „nekem ilyen bajom soha nem volt”, vagyis nem az a természetes, hogy minden változatlanul jó marad, hanem hogy a korral együtt öregszünk és a funkcióink hanyatlanak, a betegségek megjelennek. Ezért sok munka és pozitivitás kell mindig az eredményhez.

Üdvözlettel:

Dr. Tamasi József

belgyógyász, a természetes gyógymódok szakértője

Tel.: 06-20-361-9530 vagy 06-1-788-4836

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?