Egyszerűen és gyorsan finomat és egészségeset! Nem elhanyagolható magas béta-karotin-tartalma, amely antioxidáns hatású.
Elkészítési idő: 30 perc
Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók:
- 500 g sütőtök
- 50 g póréhagyma
- 1 ek natúr vegamix
- 500 ml tisztított víz
- 100 ml tisztított víz a pótláshoz
- 2 ek bio kókusztej (konzerv kókusztej sűrűje)
- 1 tk Himalája só
Levesbetéthez
- 20 g tökmag vagy tökmagolaj
A zöldségeket megmossuk, majd meghámozzuk. A sütőtököt kockára vágjuk, a póréhagymát vékony karikákra vágjuk. Az egészet beletesszük egy edénybe, hozzáadjuk a vegamixet, és felöntjük a vízzel. Fedő alatt 20 percig pároljuk. Szükség esetén pótoljuk az elpárolgott vizet. A végén hozzáadjuk a kókusztejet, a sót, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a tökmagot. A sütőtök krémlevest pirított tökmaggal, vagy tökmagolajjal tálaljuk.
A sütőtök könnyen emészthető. Jó E-vitamin, és béta-karotin forrás. A béta-karotin az A-vitamin előanyaga, andtioxidáns hatása révén véd a szabad gyökök káros hatásával szemben. A sütőtök magja kitűnő vas- és foszfor-, valamint értékes kálium-, magnézium- és cinkforrás.
Marton Melinda receptje
www.testtudatos-taplalkozas.hu