A jégcsapretek a diétás étrend fontos alapanyaga. Az alacsony kalóriatartalom mellett magas A-, B- és C-vitamin, valamint kalcium-, vas- és foszforérték jellemzi. Kiváló emésztést serkentő hatása van. Egyes hatóanyagai antibakteriális és gombaölő hatásúak. A jégcsapretek erősíti az ellenálló képességet, valamint a bőr, a csontozat, a fogak és a fogíny egészségében is szerepet játszik.
- 2 adag
- Elkészítési idő: 10 perc
- 600 g jégcsapretek
A jégcsapretket megtisztítjuk, meghámozzuk. Majd gyufaszálra vágjuk, vagy kislyukú reszelőn lereszeljük. Ezután elkészítjük a petrezselymes öntetet. Végül az öntetet hozzáadjuk a salátához, és alaposan összekeverjük.
Petrezselymes öntet
- ½ csokor petrezselyem
- 1 tk Himalája só
- 1 ek bio extraszűz hidegen sajtolt olívaolaj
- 2 ek friss citromlé
A petrezselyemzöldet felaprítjuk, majd sóval, olívaolajjal és citromlével egy kis tálban alaposan összekeverjük.
Marton Melinda receptje
www.testtudatos-taplalkozas.hu