Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Gerincfájdalmak kúraszerű kezelése

Nyomtatás Szerző : dátum : 2013-06-07 kommentek : (0)

A gerinc és a hát fájdalmai többnyire egy vagy több kisebb blokáddal, tehát izületi funkciózavarral kezdődnek. Amikor ezeket speciális gyakorlatokkal, vagy egy terapeuta a kézi erejével helyreigazítja, akkor a megbetegedései folyamat nem folytatódik: nem korlátozódik a mozgás, nem kerülnek görcsbe a környéki izmok, nem blokkolódik a többi gerincszelvény, nem alakul ki maradandó tartási rendellenesség és erönléti zavar.

Ez a kézi helyreigazítás a manuális terápia, vagy más néven chiropraktika, melyet a gyakorlott terapeuta mozgatással ellenőrizni is tud, hogy az elakadt mozgás valóban helyreállt-e újra. A chiropraktikán kívül, súlyosabb esetekben főként alkalmazunk neurálterápiát, akupunkturát, elektroakupunktúrát, köpölyterápiát is az érintett gerincszakaszon. Sok esetben elkerülhetők a gerincsérvműtétek, súlyos mellékhatásokkal járó gyógyszerek. A kezeléseket a betegség előrehaladottságától függő ideig kell végezni. Van, hogy egyetlen kezelés is elegendő, de van, hogy akár fél-egy évig is kezelem a pácienst, mire gyógyszer és műtét nélkül egy kiegyensúlyozott állapot, jó életminőség alakul ki. A kezeléseim fontos kiegészítője a masszőr munkája és a fizioterápiás eszközök asszisztensek általi alkalmazása.

Cikk nyomtatása

Címkék:

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?