Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Endometriózis, migrén, alulműködő pajzsmirigy – senki nem tudja megoldani a problémámat

Nyomtatás Szerző : dátum : 2020-07-15 kommentek : (0)

Tisztelt Doktor úr!

„Évek óta gyakran van migrénes fejfájásom, emiatt nagyon szenvedek, sokszor munkaképtelen vagyok, de ha nincs migrénem, akkor is fáj a fejem úgy alaphelyzetben. Alvásom katasztrofális, emiatt folyton fáradt vagyok. Endometriózis miatt műtöttek 1999-ben és 2006-ban, de hasi fájdalmaim továbbra is vannak. Pajzsmirigyem alulműködik, emiatt gyógyszert szedek. Már attól is depressziós vagyok, hogy a súlyom is egyre nő. A modern orvoslás csak széttárja a karját, úgy tűnik, senki nem tudja megoldani a problémámat. Munkaképtelenség, folytonos hasi műtétek és ki tudja, még mi minden vár rám, hiszen mindenki csak tétlenül figyeli, hogy mikor mi következik”

Kedves Hölgyem!

A tünetei arról árulkodnak, hogy a szervezetében folyton gyulladások zajlanak, melyek már az autoimmun-folyamatokba is átmennek. Ezek a gyulladások érintik az idegrendszerét, így fejfájást, valamint alvászavart idéznek elő, tönkreteszik a pajzsmirigyét, az aktív pajzsmirigyszövet helyét átveszi a göbös, kötőszövetes passzív hegszövet, és így pajzsmirigyhormon-elégtelensége lesz, valamint előfordulnak a hasi szervekben is, és így kialakul az endometriózis. Az endometriózis a méh nyálkahártyájának burjánzása, megjelenik a méh üregén kívüli szervekben is, de valójában egyfajta gyulladásos szövetnek is tekinthető, hiszen szövetszaporulattal, váladékkal, fájdalommal, immunfolyamatokkal jár. A modern orvostudomány nem tulajdonít nagyobb jelentőséget annak, hogy hogyan, milyen körülmények között alakul ki ez a folyamat, pusztán a gyulladásos szövet eltávolítására, a fájdalmak csillapítására törekszik a kezelés során. Önnek igaza van, minden tisztelet a bajait megoldani akaró orvoskollégáké, de ez valóban nem több, mint a széttárt karok esete és a folyamatra való rácsodálkozás. Ettől a szemlélettől nem várhatja, hogy a bajai megszűnnek, pedig bizonyosan rengeteget tehet saját maga is azért, hogy megszabaduljon a szenvedésétől.

A komplementer orvoslás nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy hol van az eredeti gyulladás, mi miatt alakul ki és milyen életmóddal lehet esetleg azt csökkenteni. Leggyakoribb helyek a fogazat, a fogíny, a vastag- és a vékonybél, nőknél a hüvely nyálkahártyája. Tehát azok a helyek, melyek az idegen és a megváltozott összetételű mikrobáknak a leginkább kitettek. Ezek a kórokozók indítják el a kóros folyamatokat, melynek a nyomait laboratóriumi vizsgálatokkal is lehet követni. Természetesen szükség lehet fogászati panorámaröntgenre, bélflóra-analízisre, nőgyógyászati konzíliumra. Ha megvan a leginkább valószínű kiindulópont, akkor jöhet a megoldás, a mikroflóra rendbetétele és a szervezetének a gyulladásokkal szembeni védekezését támogató életrend és kezelés megkezdése. Ebben a folyamatban az antibiotikumok is szóba jönnek, bár előbb inkább a probiotikumokkal, tehát a hasznos baktériumokkal és nem a kóros baktériumok kiirtásával próbálkoznék.

Az étrend egyszerűbbé tétele, az állati termékek elhagyása és a növényi fehérjék megszorítása fontos lépés a gyulladások ellen, mert ez két napon belül átalakítja a flórát: támogatja a gyulladást csökkentő baktériumok szaporodását, és hagyja kihalni a gyulladást provokáló rothasztó és erjesztő baktériumokat. Nagy adag C- és B-vitaminok, növényi gyulladáscsökkentők, antioxidánsok adhatók ilyenkor.

Én ezek egy részét sokszor infúzióban adom, mivel a bélből történő felszívódás kétséges. A kialvatlanság tovább rontja a gyulladások elleni védekezést, ezért javaslom, hogy hatékony alváskezelésben részesüljön előbb növényi és természetes anyagokkal, de ha ez kevés, akkor szükség lehet átmenetileg szintetikus altatókra is.

A fejfájását bizonyosan alaposan feltérképezném: a fej mely részén, milyen kísérő tünetekkel jelenik meg.

Kell-e a nyaki gerinc kezelése, esetleges blokádok megszüntetése, izomcsomók (fibromialgia) masszírozása, a tartás tudatos korrekciója. A testsúlyát rendezni kell, ugyanis a felesleges szövetekben képződnek és halmozódnak fel olyan anyagok, hormonok, melyek tovább rontják a gyulladáskészségét.

Minden eszközt be kell vetni a gyulladások ellen: légzésgyakorlatok, relaxációs és meditációs gyakorlatok, jóga. Biztos vagyok benne, hogy van megoldás, jóval több, mint ahogyan azt önnek a mai orvoslás sugallja.

Üdvözlettel:

Dr. Tamasi József

belgyógyász, a természetes gyógymódok szakértője

Tel.: 06-20-361-9530 vagy 06-1-788-4836

Facebook: https://www.facebook.com/tamasidr/

Forrás: Természetgyógyász Magazin – Orvos válaszol rovat

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?