Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Megtámadott a herpes zooster vírus

Nyomtatás Szerző : dátum : 2020-06-04 kommentek : (0)

Kedves doktor úr!

„80 éves nő vagyok. Végső elkeseredésemben írok önnek. Négy éve már, hogy a fejem jobb oldali részét, a fejtetőt, a homlokot és a szem környékét megtámadta a herpes zooster vírus. Ez nagyon fájdalmas égő és viszkető érzést vált ki. Időnként a fájdalomtól végigszalad rajtam a hideg. Még a szél fuvallata is irritálja. Nem kívánom senkinek ezt a borzalmas és hosszan tartó betegséget. Megjártam a környékbeli bőrgyógyászatokat, sőt Budapesten a bőrklinikán is voltam. Fájdalomcsillapítón kívül semmi mást nem kaptam. Az első napokban ugyan kaptam egy erős tablettát, amit sajnos kihánytam. Azóta (2014. április 2.) szenvedek és várok a csodára.”

Kedves Hölgyem!

A herpes zooster valóban nagyon erős fájdalom, visszatérő gyulladás a test bármely jellegzetes bőrterületén. Sajnos 60 év felett lényegesen nagyobb a hajlam a betegség kialakulására, mint előtte. A bajt kiváltó vírus ugyanaz a kórokozó, amelyik a bárányhimlőt is okozza. A gyulladás lezajlása után a vírus megbújik az idegek mentén, és a következő alkalommal, amikor a szervezet immunrendszere legyöngül, például más vírusbetegség révén, kialvatlanság miatt, nagyobb stressz esetén, rossz étel okozta fertőzés miatt, de gyakran a bélflóra nem is észlelhető kedvezőtlen változása miatt, akkor újra aktivizálódik és az immunrendszer közreműködésével kiváltja az igen kínzó tüneteit. A mai orvoslás ilyenkor egy meghatározott gyógyszert alkalmaz tabletták vagy infúziók formájában, mert ennek van hatása a vírusra. Használnak még más szereket helyileg, ami némileg képes a tüneteket csökkenteni. Ha ilyen kezelésekben ön még nem részesült, akkor mindenképp meg kellene próbálnia, hiszen ez lehet eredményes, megjegyzem azonban, mindig csak a tünetek megjelenése utáni egy hétben érdemes ezeket alkalmazni.

A természetes gyógymódok oldaláról valamennyi vírusbetegséget a szervezet ellenálló képességének fokozásával kezelünk. Ezért nagy dózisban, akár infúziós formában szoktunk C-vitamint, glutationt, B-vitaminokat, valamint cinket, szelént adni, de szájon keresztül is antioxidánsokat kell szedni, flavonoidokat, illóolajokat és más növényi hatóanyagokat. A legfontosabb teendő a léböjt, a növényi alapú diéta és a kiegyensúlyozott bélflóra. Ezek javítását azonban így, egyetlen levél alapján nem lehet helyesen összeállítani, ehhez szükséges a személyes találkozás, étrendjének alapos felmérése és egyéb panaszainak számbavétele, mert ezek is mind kihatnak az övsömörhajlamára. Vannak más eszközös kezelések is: mint oxigénterápia, izzasztás, vízkezelések, neurálterápia, melyekkel az egyéni adottságai felmérése után szintén tudunk hatni a folyamatára.

Érdemes tehát folyamatosan fáradozni az ellenálló képesség javításán a fenti módokon, amikor pedig mégis kitörne a fertőzés első jele, akkor elő kell venni az előzetesen már felírt vírus elleni gyógyszert és rögtön bevenni, mert ez a korai stádiumban jelentősen tudja mérsékelni, akár el is tudja tüntetni a tüneteket. A herpes zoostert teljesen kiirtani ritkán lehet, de átgondolt, tervezett kezelésekkel jelentősen csökkenthető az előfordulása, intenzitása.

Forrás: Természetgyógyász Magazin – Orvos válaszol rovatunk

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?